Hoe vind je de beste cruiseaanbiedingen?

Er is veel om over na te denken wanneer u op zoek bent naar een goede deal voor een cruise voor dit jaar - of volgend jaar.

Bent u geïnteresseerd in de laagste bodemprijs en niets anders? Hebt u een bepaald aantal nachten of een bepaalde regio in gedachten, waarop u gewoon geen concessies kunt doen? Hoe zit het met die ongrijpbare upgrades of gratis pakketten? Kortom, wat is echt belangrijk voor u?

Om u op weg te helpen, hebben we een compendium met geldbesparende tips samengesteld, zodat u de juiste cruise kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

Verklaar het "golf seizoen" nog niet dood

Het 'golfseizoen' is de term die wordt gebruikt voor de traditioneel zware promotieperiode voor cruisemaatschappijen van januari tot maart. Nu verleidelijke promo's het hele jaar door worden aangeboden, zijn er echter veel vragen gesteld over de zin van het boeken van een cruise tijdens de eerste drie maanden van het jaar.

Het korte antwoord op die vraag is... ja, dat is er. Cruisemaatschappijen verlagen nog steeds de prijzen, vooral agressief in een tijd van het jaar waarin ze weten dat veel mensen zin hebben om de laatste vakantieaanbiedingen te bekijken, gewoon om aan hun 'nieuwjaarsblues' te ontsnappen.

Laten we ook diegenen niet vergeten die traditioneel elk jaar of elke twee jaar een cruise boeken! Zij zijn het golfseizoen niet bepaald vergeten - nog steeds jaarlijks op zoek naar aanbiedingen tijdens de piekmaanden - wat betekent dat cruisemaatschappijen hen ongetwijfeld de aanbiedingen zullen willen bieden die ze zoeken.

De aanpak met toegevoegde waarde blijft de drijvende kracht achter de golf-seizoenspakketten, waarbij zowel massa- als luxecruiserederijen gewoonlijk hun grootste en populairste aanbiedingen verbeteren om mensen aan het boeken te krijgen.

Wees eerst duidelijk over wat je wilt

Verschillende mensen houden natuurlijk van verschillende soorten cruises, en wanneer u zoveel geld uitgeeft aan een vakantie als de typische cruise kost, zult u niet willen eindigen in een hut die u haat of spijt hebben van het missen van bepaalde favoriete activiteiten of bestemmingen.

Wees eerst duidelijk over wat je wilt

Daarom moet u zichzelf eerst de grote vragen stellen, voordat u het nodige onderzoek doet om te bepalen welke cruisemaatschappijen u waarschijnlijk de aantrekkelijkste cruises zullen aanbieden.

Brengt u uw dagen liever door op een klein boetiekschip, of op een veel groter schip dat altijd nieuwe restaurants, bars en andere voorzieningen lijkt te hebben die u kunt ontdekken? Stoort het u als er veel jonge gezinnen zijn aan boord van het schip of op de bestemmingen die u bezoekt? Wilt u dat de activiteiten aan boord in het teken staan van sport, kunstnijverheid, verfijnde keuken of een bepaalde combinatie daarvan?

Boek vroeg om de juiste cruise tegen de laagste prijs te boeken

We zeggen hier niet noodzakelijk dat u altijd nee moet zeggen tegen last-minute aanbiedingen - we hebben hieronder meer details over dat onderwerp voor u - maar als u specifieke ideeën hebt over wat u nodig hebt en wilt van een cruise, is zo snel mogelijk boeken zeker de sleutel.

De cruisemaatschappijen willen zichzelf immers gemoedsrust geven door hun cabines ruim op tijd voor de reis te vullen. Bovendien, als een bepaalde cruise u goed lijkt, is de kans groot dat ze voor heel wat andere mensen ook goed lijkt, wat betekent dat de kans groter is dat ze snel uitverkocht is.

Een typische boekingstermijn voor veel cruisegangers is zes tot acht maanden vóór de afvaartdatum. Sommige mensen die hun plaats op een bijzonder gewilde cruise willen veiligstellen, kunnen echter zelfs één of twee jaar vooruit boeken. Het is daarom belangrijk om niet zelfgenoegzaam te zijn over de kans dat uw gewenste cruise uitverkocht is voordat u aan boeken toekomt.

Flexibiliteit zal u in staat stellen om een aantal briljante late deals te krijgen

Maar wat als u een van die zeldzame mensen bent die de vrijheid hebben om op relatief korte termijn - laten we zeggen binnen 60 tot 90 dagen voor vertrek - op een cruise te vertrekken en zich dus de luxe kunnen veroorloven om die last-minute aanbiedingen af te speuren zonder zich zorgen te maken dat bepaalde aanbiedingen uitverkocht raken?

In dat geval bent u inderdaad een gelukkig mens, want er zijn enkele mooie aanbiedingen voor mensen zoals u! Als het gewoon bottom-line prijzen die u bezorgd bent over, zal het bepalen van de beste deal een relatief eenvoudig proces van gewoon delen van de vermelde pakketprijs door het aantal cruise nachten.

Het is echter belangrijk om vast te stellen of u echt zo 'niet kieskeurig' bent als u uzelf misschien toeschrijft. Vindt u het echt prima om op elk moment van het jaar en naar elke locatie op een cruise te vertrekken? Staat u open voor slapen in een binnenhut, een hut met obstakels of ver naar voren? Als u op de bestemming aankomt, zult u dan gemakkelijk genoeg in uw eentje kunnen navigeren?

De realiteit is dat er minstens een paar dingen zijn die de overgrote meerderheid van de mensen wil dat hun cruise omvat. Dat kan een bepaalde afvaartdatum zijn, het type hut en de locatie, details van de reisroute, of extra's zoals bepaalde drankpakketten of gratis WiFi aan boord.

Hoe specifieker uw wensen zijn, des te verstandiger is het om eerder te boeken dan later.

Richt u op het hoogseizoen van uw beoogde bestemming

Als u een bepaald deel van de wereld in gedachten hebt voor uw cruise, is het zinvol om te boeken voor het 'schouderseizoen' van die bestemming - de periode tussen het piek- en het dalseizoen.

Voor Alaska betekent dat mei, terwijl het Caraïbisch schouderseizoen oktober is. Als u uw oog heeft laten vallen op een cruise in de Middellandse Zee, dan is het schouderseizoen rond april.

Zo kunt u tijdens uw cruise waarschijnlijk genieten van gastvrij weer, terwijl de drukte op de bestemmingen veel minder groot is. Om een teleurstellende ervaring te voorkomen, raden wij u echter aan deze aspecten zorgvuldig te onderzoeken voordat u boekt.

Kijk uit voor verborgen kosten

Wanneer u zich over die reisroutes buigt, is het ook belangrijk om na te denken over al die andere uitgaven die u tijdens uw cruise waarschijnlijk zult doen, en hoe sommige daarvan het best kunnen worden beperkt. Ja, uw gekozen pakket kan u toegang geven tot constant entertainment en meer eten dan u op kunt, maar dat maakt het niet noodzakelijk gemakkelijk om uw uitgaven aan boord laag te houden.

Alcohol en frisdranken, bijvoorbeeld, hebben soms restaurant-achtige prijskaartjes, dus het kan een goed idee zijn om in de haven goedkoper flessenwater en frisdranken in te slaan. Als u ondertussen wijn bestelt bij het eten, kunt u altijd wat wijn overhouden voor de volgende avond, in plaats van alles in één avond op te moeten drinken.

De Wi-Fi-kosten aan boord kunnen ook schrikbarend hoog oplopen tijdens uw cruise, wat u kunt beperken door uw e-mails niet te checken tot u in de haven bent. Gratis Wi-Fi zou beschikbaar moeten zijn in veel van de cafés dicht bij de haven.

Volg het bovenstaande advies, en je staat de beste kans van de landing een cruise deal die het meest zinvol zal zijn om je hoofd te maken, terwijl ook het veroveren van uw hart. Is dat uiteindelijk niet wat we allemaal van een vakantie willen?

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Een gids voor goedkope skivakanties

Skivakanties worden zo sterk geassocieerd met alles wat weelde is, dat je zou kunnen veronderstellen dat alleen de prins Williamses en Sir Roger Moores van deze wereld zich echt kunnen uitrekken voor een skivakantie.

travel

Lees verder

Hoe vind je echt goedkope vakantie aanbiedingen

Uit studies blijkt dat een jaarlijkse zomervakantie een schat aan mentale, emotionele en fysieke gezondheidsvoordelen met zich mee kan brengen, en het is dan ook echt iets waar we naar moeten streven. Tegenwoordig zijn er een aantal opties als het gaat om het vinden van een betaalbare vakantie. Of u nu op zoek bent naar een vakantie met het gezin, een avontuur vol actie of een ontspannende vakantie, hier zijn enkele tips en trucs die u kunnen helpen de beste aanbiedingen te vinden.

travel

Lees verder

Dingen om te overwegen bij het kiezen van een reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering geeft u de gemoedsrust te weten dat als er iets onverwachts gebeurt tijdens uw reis, uw verzekering dit zou moeten dekken. Een mini-vakantie naar een stad verzekeren is echter niet hetzelfde als een avontuurlijke vakantie. Uw verzekering moet een afspiegeling zijn van uw vakantie en moet niet op prijs maar op geschiktheid worden gekozen. Hier zijn enkele zaken die u moet overwegen wanneer u uw reisverzekering onderzoekt.

travel

Lees verder

25 beste tips voor het vinden van goedkope vluchten

Als u het gevoel beu bent dat u te veel betaalt voor uw vluchten, zal dit artikel u helpen flink te besparen. Door het volgen van een paar eenvoudige tips, zult u in staat om te vliegen voor minder dan je ooit voor mogelijk hield.

travel

Lees verder

Hoe vind je de beste cruiseaanbiedingen?

Er is veel om over na te denken wanneer u op zoek bent naar een goede deal voor een cruise voor dit jaar - of volgend jaar. Bent u geïnteresseerd in de laagste bodemprijs en niets anders? Hebt u een bepaald aantal nachten of een bepaalde regio in gedachten, waarop u gewoon geen concessies kunt doen? Hoe zit het met die ongrijpbare upgrades of gratis pakketten? Kortom, wat is echt belangrijk voor u?

travel

Lees verder

Aanbevolen artikelen

Een gids voor goedkope skivakanties

Skivakanties worden zo sterk geassocieerd met alles wat weelde is, dat je zou kunnen veronderstellen dat alleen de prins Williamses en Sir Roger Moores van deze wereld zich echt kunnen uitrekken voor een skivakantie.

travel

Lees verder

Hoe vind je de beste cruiseaanbiedingen?

Er is veel om over na te denken wanneer u op zoek bent naar een goede deal voor een cruise voor dit jaar - of volgend jaar. Bent u geïnteresseerd in de laagste bodemprijs en niets anders? Hebt u een bepaald aantal nachten of een bepaalde regio in gedachten, waarop u gewoon geen concessies kunt doen? Hoe zit het met die ongrijpbare upgrades of gratis pakketten? Kortom, wat is echt belangrijk voor u?

travel

Lees verder

25 beste tips voor het vinden van goedkope vluchten

Als u het gevoel beu bent dat u te veel betaalt voor uw vluchten, zal dit artikel u helpen flink te besparen. Door het volgen van een paar eenvoudige tips, zult u in staat om te vliegen voor minder dan je ooit voor mogelijk hield.

travel

Lees verder

Hoe vind je echt goedkope vakantie aanbiedingen

Uit studies blijkt dat een jaarlijkse zomervakantie een schat aan mentale, emotionele en fysieke gezondheidsvoordelen met zich mee kan brengen, en het is dan ook echt iets waar we naar moeten streven. Tegenwoordig zijn er een aantal opties als het gaat om het vinden van een betaalbare vakantie. Of u nu op zoek bent naar een vakantie met het gezin, een avontuur vol actie of een ontspannende vakantie, hier zijn enkele tips en trucs die u kunnen helpen de beste aanbiedingen te vinden.

travel

Lees verder