11 Manieren om geld te besparen bij de aankoop van nieuwe huishoudelijke apparaten

Meta: Het kopen van gloednieuwe huishoudelijke apparaten hoeft de bank niet te breken - hier zijn enkele geweldige manieren om geld te besparen.

Glimmende nieuwe huishoudelijke apparaten zijn zowel elegant als efficiënt, maar ze kunnen ook duur zijn. De verleiding is groot om na de aanschaf van één nieuw apparaat je hele huis uit te rusten met bijpassende apparaten, wat behoorlijk duur kan uitpakken. Er zijn echter manieren om geld te besparen, en hier zijn 11 geweldige tips.

Prioriteer wat je nodig hebt

Kijk eens rond in uw huis en beslis welke apparaten aan vervanging toe zijn. Heb je echt een nieuwe koelkast met een digitaal display nodig, als je oude koelkast nog prima werkt? Vraag u ook af of u het nieuwste model op de markt moet hebben? De nieuwe vaatwasser die u wilt is misschien niet het meest moderne model met de laatste innovaties, maar hij zal zeker de klus klaren! Door verstandig om te gaan met nieuwe apparaten kunt u zeker geld besparen.

Op zoek naar koopjes

Bedenk maar eens hoe zelfvoldaan u zich zult voelen wanneer uw buurman beseft dat u dezelfde toestellen hebt gekocht voor een fractie van de prijs die zij betaalden, en dat allemaal omdat u hebt gewacht tot de uitverkoop begon. De uitverkoop op tweede kerstdag en op zwarte vrijdag is een geweldige tijd om een koopje te scoren.

Haggle

Accepteer niet zomaar de eerste prijs die u wordt genoemd als u in de winkel gaat winkelen. Omdat huishoudelijke apparaten aan de dure kant zijn, is er misschien wat speelruimte om een goede deal te sluiten. Bezoek een paar winkels en bekijk de online prijzen voordat u een beslissing neemt over uw apparatuur, want veel winkels zullen hun prijzen aanpassen als u elders een betere deal heeft gevonden. Als u niet kunt afdingen op de prijs, probeer dan te onderhandelen over een gratis garantie of gratis levering.

Gebruik coupons

Gebruik coupons

Als u binnenkort jarig bent of iets te vieren hebt, kunt u in plaats van cadeaus te kopen, vragen of ze u cadeaubonnen en tegoedbonnen willen geven. Deze gebruiken voor de aankoop van uw nieuwe huishoudelijke apparaat is een goede manier om uzelf een grote besparing te geven.

Tweedehands

Tweedehands betekent niet altijd tweede keus. Sommige winkels bieden tweedehands apparaten aan die volledig in orde zijn, en bij sommige is zelfs de fabrieksgarantie nog geldig. Niemand zal kunnen zien of het fornuis, de broodrooster of de waterkoker die je hebt gekocht al eerder door iemand anders is gebruikt.

Imperfecties kunnen perfect zijn

Als u nieuwe huishoudelijke apparaten in een winkel koopt, zorg er dan voor dat u ze goed bekijkt voordat u met een verkoper praat. Als u een krasje in de lak of een deukje tegenkomt, kunt u deze kleine gebreken gebruiken om een korting te bedingen. Een oppervlakkig defect kan u tussen de 10% en 50% prijsvermindering opleveren.

Doe je huiswerk

Als u een bepaald apparaat op het oog hebt, ga dan rondkijken om de beste deal te vinden. Online winkelen is een geweldige manier om een koopje te vinden, aangezien sommige sites een product tussen 10% en 30% goedkoper verkopen dan in de winkel.

Bedenk het grotere plaatje

U wilt misschien een koelkast met eindeloze opslagruimte, maar hebt u nagedacht over het effect dat dit zal hebben op uw energierekening? Hoe groter het apparaat, hoe hoger uw elektriciteitsrekening elke maand zal zijn. Grote koelkasten, zoals Amerikaanse koelkasten, kunnen ook extra loodgieterswerk vereisen, waardoor de totale rekening hoger uitvalt als u de diensten van een vakman meetelt.

Inruil

Sommige bedrijven betalen u voor uw oude apparaten als u nieuwe, energiezuinigere apparaten koopt. Als u uw oude apparaten inruilt, kunt u tot 200 pond per apparaat ontvangen, wat een groot deel van de prijs van uw nieuwe apparaat kan dekken.

Out met het oude

Als u via inruil geen geld kunt krijgen voor uw oude apparaten, kunt u door ze onderhands te verkopen een deel van de kosten van het nieuwe apparaat compenseren. U moet er wel voor zorgen dat het apparaat volledig werkt voordat u het te koop aanbiedt. Als uw oude apparaat kapot is of op het punt staat te verdwijnen, kunt u het aan handelaren verkopen voor onderdelen of u kunt er zelfs geld voor krijgen van een schroothandelaar.

Afzien van uitgebreide garanties

De meeste nieuwe huishoudelijke apparaten zijn tegenwoordig gebouwd om lang mee te gaan, dus uitgebreide garanties zijn meestal niet nodig. Normaal gesproken hebt u alleen de fabrieksgarantie nodig om er zeker van te zijn dat u gedekt bent voor alles wat misgaat. Als een verkoper u een uitgebreide garantie probeert te verkopen, kan dit de eindrekening met €100 extra opdrijven. Laat u niet verleiden tot het betalen voor een dekking die u niet nodig hebt. Als u de instructies van de fabrikant opvolgt, zou uw nieuwe apparaat vele jaren mee moeten gaan, tot u weer toe bent aan een nieuwe. (DeanThomas)