Top 12 Geldbesparende Tips Voor Credit Cards

Meta: Creditcards kunnen een financieel vangnet bieden, of snel leiden tot een spiraal van schulden. Als u deze eenvoudige tips volgt, kunt u het plastic onder controle krijgen.

In oktober 2016 waren er volgens creditcards.com 31,5 miljoen contactloze creditcards in omloop, met een totale schuld van 66,7 miljard pond in november van datzelfde jaar. Ze kunnen je uit de nood helpen, maar het plastic kan riskant zijn tenzij je de potentiële valkuilen vermijdt. Hier zijn 12 tips om een slimme klant te zijn.

Tips Voor Credit Cards

Vergelijken en schakelen

Geef uzelf een voorsprong op uw uitstaande schuld en stap over op een 0%-kaart met saldooverdracht. Dit geeft u wat extra tijd om uw saldo terug te betalen voordat de rente begint op te lopen. Veel nieuwe rekeningen hebben een introductierente, zoals 0% voor 30 maanden rentevrije uitgaven. In plaats van geld uit te geven, kunt u dit gebruiken om af te betalen wat u al schuldig bent. Wanneer u tarieven vergelijkt met specifieke kredietverstrekkers, probeer dan te kiezen voor een zoekopdracht naar offertes in plaats van een zoekopdracht naar kredietaanvragen om te voorkomen dat uw kredietrating negatief wordt beïnvloed.

Maak volledige maandelijkse betalingen

Het is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar als het mogelijk is, moet u er altijd naar streven om elke maand het volledige bedrag van uw saldo te betalen. Als u alleen het minimum betaalt, zal het langer duren om het af te betalen en door de oplopende rente zult u na verloop van tijd meer uitgeven om het af te betalen. Kosten worden ook met terugwerkende kracht in rekening gebracht, zodat u een maand rente moet betalen als het een aankoop betreft die aan het begin van de maand is gedaan. De schuld kan dan oplopen, met kosten en boetes voor het overschrijden van kredietlimieten en voor gemiste betalingen. Elke maand volledig betalen en uw saldo vereffenen is de sleutel om de kosten laag te houden en uw kredietwaardigheid op peil te houden.

Laat uw kredietkaart betalen

Als u geen enkel voordeel uit uw kaart haalt, behalve de mogelijkheid om geld te lenen, dan kunt u overwegen om rond te kijken voor een alternatief. Er zijn verschillende aanbiedingen beschikbaar om nieuwe klanten te lokken, waaronder cashback-kaarten waarmee u een bepaald bedrag aan cashback kunt verdienen op bepaalde aankopen of waarmee u beloningspunten kunt verdienen. Controleer altijd de kleine lettertjes voor de specifieke vereisten voor het verdienen van deze cashback, om er zeker van te zijn dat het voor u persoonlijk nuttig zal zijn, en wees u bewust van de mogelijke boetes en hogere rentetarieven die vaak met dergelijke kaarten komen. Bijvoorbeeld, de American Express Platinum Cashback kaart biedt 5% cashback gedurende 3 maanden tot £ 125, maar er is een jaarlijkse toeslag van £ 25 en 28,2% APR te overwegen.

Je kredietwaardigheid oppoetsen

Kredietinformatiebureaus zoals Experian en Equifax geven u inzage in uw huidige kredietscore. Beide bureaus bieden een gratis proefperiode van 30 dagen, mits u deze opzegt voordat deze afloopt. Er zijn een aantal manieren om uw score op te poetsen, dus zorg er in de eerste plaats voor dat u in het kiesregister staat. Uw score zal verbeteren als u langere tijd op hetzelfde adres verblijft. Zorg ervoor dat u het saldo van uw creditcard elke maand volledig afbetaalt als dat mogelijk is. U kunt ook een rekening openen met ongebruikt krediet, aangezien kredietverstrekkers vaak kijken naar wat u beschikbaar hebt in plaats van alleen naar wat u gebruikt. Het is ook belangrijk om uw rapport te controleren op eventuele fouten en ervoor te zorgen dat al uw informatie up-to-date is.

Vermijd kredietwaardigheidslekken

Er zijn bepaalde dingen die u moet vermijden en die uw kredietwaardigheid negatief kunnen beïnvloeden. Het hebben van een negatieve 'financiële associatie', zoals een gezamenlijke rekening met iemand met een lage kredietscore, zal uw eigen score naar beneden halen. Een hoge bestaande schuld, te late of gemiste betalingen, het aanvragen van te veel krediet en een vonnis zullen uw score ook naar beneden halen.

Lees de kleine lettertjes

Bij elke kredietkaart of financieel product zijn er kleine lettertjes en waarschijnlijk een heleboel voorwaarden waarmee u akkoord gaat wanneer u zich aanmeldt. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van uw rechten, uw verplichtingen met de kaart, en wat er in verschillende situaties gebeurt. Bijvoorbeeld de kosten van een verloren kaart, de betalingsbeschermingsverzekering als iets dat u hebt gekocht defect is, of wat u moet doen als u een frauduleuze transactie ontdekt.

Verblijf uit de buurt van geldautomaten

Creditcards zijn verre van ideaal voor voorschotten in contanten. Als u uw creditcard in een geldautomaat stopt, moet u uw geldverstrekker kosten aanrekenen, die kunnen oplopen tot 5%, plus ATM-kosten, die kunnen oplopen van £3 tot £5, plus een hoger JKP op wat u opneemt.

Gaat u naar het buitenland? Krijg betere tarieven

Zoals bij het bovenstaande punt, vermijd het opnemen van contant geld bij een geldautomaat. In het buitenland kan dit een fortuin kosten, maar het kan goedkoper zijn om aan geld te komen als u een goedkope reiscreditcard kiest, zoals de Halifax Clarity card. Betalen met een kaart? Dit kan voorkomen dat u contant geld bij u hebt of moet pinnen terwijl u weg bent, maar controleer de wisselkoers en de kosten die uw provider in rekening brengt voordat u op reis gaat. Zoals altijd moet u ernaar streven het saldo bij uw terugkeer af te betalen.

Opgelet voor extraatjes

Veel creditcards bieden een of ander extraatje, dus kijk op vergelijkingswebsites voor goede aanbiedingen of vraag uw provider wat er momenteel voor u beschikbaar is. Sommige bieden bijvoorbeeld kortingen op reizen of uitgebreide garanties op dure elektrische aankopen.

Onderhandelen

Denk je dat je een goede klant bent? Misschien is het tijd om een beetje te ruilen voor uw goede gedrag. Spreek met uw kredietverstrekker en laat hen weten dat u overweegt naar een andere kredietverstrekker over te stappen omdat er betere aanbiedingen beschikbaar zijn. Er is een goede kans dat ze een soort van incentive aanbieden, zoals een lagere rente, om u, de trouwe klant, bij hen te houden en niet de concurrentie.

Ben proactief als je het moeilijk hebt

Heeft u moeite om het geld te vinden om uw saldo af te betalen? Door eerlijk te zijn over uw situatie en uit te leggen welke moeilijkheden u ondervindt, kunt u een deel van de last van uw schouders nemen en uw geldschieter de kans geven een afbetalingsplan of iets dergelijks voor te stellen, zodat u gemiste betalingen en grotere financiële druk kunt voorkomen.

Automatische betalingen plannen

Om te voorkomen dat u vergeet op tijd te betalen of dat het leven u in de weg staat, is het een goed idee om een maandelijkse automatische incasso in te stellen. Zo bent u er zeker van dat uw saldo elke maand op tijd wordt betaald en boetes worden vermeden. (Carol Homer)

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Top 12 Geldbesparende Tips Voor Credit Cards

In oktober 2016 waren er volgens creditcards.com 31,5 miljoen contactloze creditcards in omloop, met een totale schuld van 66,7 miljard pond in november van datzelfde jaar. Ze kunnen je uit de nood helpen, maar het plastic kan riskant zijn tenzij je de potentiële valkuilen vermijdt. Hier zijn 12 tips om een slimme klant te zijn.

finance

Lees verder

Hoe vind je goedkopere autoverzekering

Ja, ik gooi die beroemde, veelgebruikte zin uit de verzekeringsreclames. We hebben het allemaal al zo vaak gehoord dat we er ziek van worden. Ik bedoel, wie wil er nou geen geld besparen op de autoverzekering? Wanneer was de laatste keer dat u of iemand die je kent liep rond en zei: "He man, ik ben moe van mensen proberen om me geld te besparen op autoverzekering, ik wil meer betalen!" Uiteraard, buiten verschillende veilige instellingen, dit gebeurt gewoon niet.

finance

Lees verder

Een gids voor Bitcoin en cryptocurrencies

Cryptocurrencies, en zeker Bitcoin, zijn de laatste tijd nogal in het nieuws geweest. In een tijdperk waarin het lijkt alsof zo'n beetje alles en iedereen 'digitaal gaat', zou je zelfs kunnen denken dat het nu de tijd is om er wat meer over te weten te komen. Wel, laat ons uw gids zijn...

finance

Lees verder

Effectenhandel voor beginners

Dus je wilt krijgen in de aandelenhandel? U wilt de spanning en opwinding voelen van het handelen in groot geld met de hoop op nog grotere beloningen? Nou, het is geen makkie, dat kan ik u om te beginnen wel vertellen. Veel mensen hebben geprobeerd de aandelenhandel in te gaan met een bootlading aan vertrouwen, alleen om uitgekauwd en uitgespuugd te worden na een paar slechte deals en een hoop geld uitgegeven en verspild. Wall Street is geplaveid met de verloren hoop en aspiraties van duizenden would-be handelaren die dachten dat ze het allemaal konden doen. Dus voordat je verder gaat, weet dat het een van de moeilijkste dingen is waar je ooit in verzeild zult raken.

finance

Lees verder

Persoonlijke leningen gids

Als je wat extra geld nodig hebt, en je bent er zeker van dat je dat geld te zijner tijd zult kunnen terugbetalen, kan een lening een goede zaak zijn. Maar wat maakt een persoonlijke lening nu precies anders dan andere soorten leningen? Wat zijn de verschillen in de voorwaarden van een persoonlijke lening? Hoe kunt u er een krijgen? En waarom zou u dat niet kunnen?

finance

Lees verder

Aanbevolen artikelen

Top 12 Geldbesparende Tips Voor Credit Cards

In oktober 2016 waren er volgens creditcards.com 31,5 miljoen contactloze creditcards in omloop, met een totale schuld van 66,7 miljard pond in november van datzelfde jaar. Ze kunnen je uit de nood helpen, maar het plastic kan riskant zijn tenzij je de potentiële valkuilen vermijdt. Hier zijn 12 tips om een slimme klant te zijn.

finance

Lees verder

Een gids voor Bitcoin en cryptocurrencies

Cryptocurrencies, en zeker Bitcoin, zijn de laatste tijd nogal in het nieuws geweest. In een tijdperk waarin het lijkt alsof zo'n beetje alles en iedereen 'digitaal gaat', zou je zelfs kunnen denken dat het nu de tijd is om er wat meer over te weten te komen. Wel, laat ons uw gids zijn...

finance

Lees verder

Effectenhandel voor beginners

Dus je wilt krijgen in de aandelenhandel? U wilt de spanning en opwinding voelen van het handelen in groot geld met de hoop op nog grotere beloningen? Nou, het is geen makkie, dat kan ik u om te beginnen wel vertellen. Veel mensen hebben geprobeerd de aandelenhandel in te gaan met een bootlading aan vertrouwen, alleen om uitgekauwd en uitgespuugd te worden na een paar slechte deals en een hoop geld uitgegeven en verspild. Wall Street is geplaveid met de verloren hoop en aspiraties van duizenden would-be handelaren die dachten dat ze het allemaal konden doen. Dus voordat je verder gaat, weet dat het een van de moeilijkste dingen is waar je ooit in verzeild zult raken.

finance

Lees verder

Persoonlijke leningen gids

Als je wat extra geld nodig hebt, en je bent er zeker van dat je dat geld te zijner tijd zult kunnen terugbetalen, kan een lening een goede zaak zijn. Maar wat maakt een persoonlijke lening nu precies anders dan andere soorten leningen? Wat zijn de verschillen in de voorwaarden van een persoonlijke lening? Hoe kunt u er een krijgen? En waarom zou u dat niet kunnen?

finance

Lees verder