Persoonlijke leningen gids

Als je wat extra geld nodig hebt, en je bent er zeker van dat je dat geld te zijner tijd zult kunnen terugbetalen, kan een lening een goede zaak zijn. Maar wat maakt een persoonlijke lening nu precies anders dan andere soorten leningen? Wat zijn de verschillen in de voorwaarden van een persoonlijke lening? Hoe kunt u er een krijgen? En waarom zou u dat niet kunnen?

Persoonlijke leningen

Wij hopen in dit artikel al deze vragen voor u te beantwoorden. Maak je niet te veel zorgen als je het gevoel hebt dat je op dit moment niet veel weet over persoonlijke leningen. Persoonlijke leningen kunnen verwarrend zijn, en je wilt niet te veel riskeren zonder te weten wat je doet. Maar met onze hulp weet je precies wat de voorwaarden zijn, en weet je zeker of ze op dit moment iets voor jou zijn.

Lees deze informatie zorgvuldig door en raadpleeg ze indien nodig, wij zijn er altijd om te helpen!

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is de classificatie van een geldbedrag dat door een individu wordt geleend van een bank, een kredietunie of een particuliere unie. Het geld wordt gebruikt om de persoon te helpen iets af te betalen waar hij oorspronkelijk het geld niet voor had, of misschien een nieuwe zaak op te zetten of zelfs op vakantie te gaan. Dit geld is uiteraard niet gratis. Het bedrag wordt overeengekomen met de kredietgever, en de lener betaalt het bedrag terug, vermeerderd met een rentevoet die er ook nog bovenop komt.

De lening wordt ofwel gedekt door een methode van onderpand, ofwel gebaseerd op de kredietwaardigheid van de persoon op dat moment.

Het klinkt misschien tegen-intuïtief om een bedrag te lenen, alleen maar om later meer terug te betalen, en dat is het ook! Persoonlijke leningen moeten alleen worden gebruikt door degenen die weten dat ze de mogelijkheid hebben om de lening terug te betalen plus rente wanneer de tijd komt.

Persoonlijke leningen zijn vaak een slagveld voor banken en kredietverstrekkers, omdat zij de meest concurrerende zijn die er zijn. U zult vaak zien dat banken 'de beste' rentetarieven aanbieden, maar we komen later nog op de renterestituties terug.

Hoe kom je eraan?

De gemakkelijkste manier om een lening te krijgen is naar de bank te gaan waar u een rekening of rekeningen hebt en het hen te vragen. Dit is het meest efficiënt aangezien zij uw informatie kennen en u erdoor kunnen loodsen. Ervan uitgaande dat uw kredietcontrole succesvol is, zullen u en uw kredietgever het eens worden over drie belangrijke zaken:

Type schuld - u legt de bank precies uit waarom u een persoonlijke lening nodig hebt, en zij zullen analyseren of u al dan niet een lening waardig bent. Als u bijvoorbeeld een bruiloft wilt financieren en uw loon komt pas na het evenement binnen, zullen zij kunnen zien of u in aanmerking komt om het te betalen.

Rentevoet - Dit is het bedrag dat u bovenop de lening betaalt. We zullen hier later dieper op ingaan.

Type lening - Uw kredietverstrekker zal beslissen welk type lening voor u het voordeligst is. Sommige hebben een vaste rentevoet en andere een variabele rentevoet.

Waarom zou ik er geen kunnen krijgen?

Wanneer een lening aanvraag wordt afgewezen, komt het meestal neer op uw vermogen om terug te betalen. De kredietgever zal een kredietcontrole uitvoeren. Deze analyseert uw financiële gedrag van de afgelopen jaren; wat het saldo is van uw uitgaven en uitgaven, hoe snel u in het verleden leningen hebt terugbetaald, uw beroep en hoeveel geld u verdient, jaar in, jaar uit. Als deze kredietcontrole wordt geweigerd, kan dit zijn omdat u in het verleden hebt verzuimd geld terug te betalen aan de bank. Voor hun eigen veiligheid zijn ze niet in staat om geld aan u te lenen, omdat ze denken dat u misschien niet betrouwbaar genoeg bent om het terug te betalen.

Als u niet slaagt voor uw kredietcontrole, is dat niet het einde van uw dromen over een lening. Je kunt je huis of iets anders dat je bezit als onderpand geven. Dit is in feite een manier om te zeggen: "Ik verwed mijn huis dat ik deze lening zal terugbetalen. Door deze beschrijving kunt u zien dat het gebruik van de onderpand methode heel gevaarlijk is! Het geeft u toegang tot lagere rentetarieven, maar als u niet in staat bent de lening die u krijgt terug te betalen, heeft de bank recht op wat u als onderpand heeft gegeven.

Dit alles in overweging nemend, moet u er bij het verkrijgen van een lening voor zorgen dat uw financiële zaken in orde zijn. Als er losse eindjes zijn in de vorm van onvoltooide betalingen, dan zal dat blijken uit de controle die de bank uitvoert.

Rentevoeten

Je dacht toch niet dat je het geld voor niets kon krijgen, of wel? Rentevoeten zijn de manier waarop de banken geld verdienen aan het aanbieden van leningen. Het is een bedrag dat elke periode aan de bank verschuldigd is bovenop het oorspronkelijk geleende bedrag, als een percentage van dat bedrag. Dit is in feite de heffing die de bank toepast om u geld te laten lenen van hen.

Rentetarieven zijn enorm concurrerend, simpelweg omdat banken weten dat hoe lager het tarief, hoe meer mensen een lening zullen willen afsluiten. Maar denk eraan, het is altijd evenredig. U kunt niet verwachten dat u een grote persoonlijke lening krijgt en er niet ook nog eens veel rente over moet betalen.

Het soort rentevoet waarover u zich bij een persoonlijke lening zorgen moet maken, is een vaste rentevoet. Dit betekent dat het niet verandert op enig moment tijdens het leenproces.